Förberedelser inför volontärarbetet

Pass och visum
Du måste ha ett pass som är giltigt i minst 6 månader efter resans slut och med minst två tomma sidor. Vi rekommenderar att du söker ett indiskt turistvisum för 6 månader, annars kan det komplicera din ansökan. Viseringen gäller från datum för utfärdandet och är inte möjligt att förlänga i Indien.

Vi rekommenderar att söka visum via Cox and Kings som har en bra handläggningstid och pris i jämförelse med andra: http://www.in.ckgs.se/apply-for-a-visa/about-visa.html.

 

Vaccinationer och allergier
Det finns inga obligatoriska vaccinationer när man åker till Indien, men det rekommenderas ofta att vaccinera sig mot följande: difteri, polio, stelkramp, hepatit A och B, tyfus samt turistdiarré (Dukoral). Eventuellt rekommenderas vaccination mot tuberkolos och ibland även Malariatabletter. Du bör ha myggmedel med dig.

Det måste ha gått minst 30 dagar innan ankomst till Indien om du varit i ett land infekterat med Gula Febern. Infekterade områden finns i många länder i Afrika och Syd- och Mellan Amerika. Rådgör med din läkare och följ webbplatserna nedan för uppdateringar och särskilda varningar.

Vaccinationsguiden.se

http://www.who.int/ith/en/

 

Vänligen meddela oss om eventuella allergier så att vi kan göra särskilda arrangemang för dig.

 

Försäkring
Försäkring ingår inte i avgiften. Du måste själv se till att du får en tillräckligt bra försäkring beroende på dina behov och önskemål.

Observera att en normal hemförsäkring täcker endast 45 dagar och nästan inga hemförsäkringar täcker volontärarbete. Vi rekommenderar Gouda försäkringar. Vill du ha hjälp att teckna försäkring med Gouda kontakta Signhild Örnberg. Här finns kontaktuppgifter till Signhild.