Frågor och svar

Frågor om att ansöka

Hur ansöker jag?

Du ansöker genom att fylla i formuläret på vår hemsida. Du skickar formuläret till oss elektroniskt genom att trycka på ”Skicka”.

Frågor om volontärarbete

Åker man i grupp?
Vår ambition är att skicka iväg grupper. Därför kan vi komma att fråga dig om du kan tänka dig att ändra på ditt avresedatum någon vecka/veckor.


Du får möjlighet att ta kontakt med de andra volontärerna via e-post och telefon innan avresa.
Behöver jag visum?

Ja, du behöver ha ett visum för att resa till Indien.

Vi rekommenderar att du söker ett indiskt turistvisum för 6 månader, annars kan det komplicera din ansökan. Viseringen gäller från datum för utfärdandet och är inte möjligt att förlänga i Indien. Du måste ha ett pass som är giltigt i minst 6 månader efter resans slut och med minst två tomma sidor.

Vi rekommenderar att söka visum via Cox and Kings som har en bra handläggningstid och pris i jämförelse med andra. Klicka här för att komma till Cox and Kings hemsida.

Hur gammal måste man vara?

I regel måste du ha fyllt 18 år men vi kan ordna plats för dig även om du är yngre än så. Vi har tidigare haft volontärer som har varit yngre än 18 år. Vi har ingen övre åldersgräns.

Hur lång tid kan jag volontärarbeta?

AVI tar emot volontärer från två veckor till sex månader.

Hur mycket fickpengar ska jag ta med mig?

Det beror lite på vad du vill göra under din tid i Indien. Vi rekommenderar att du tar med dig ca 1000 kr extra per månad. Väljer du att göra egna utflykter eller resor utöver programmet bör du ta med dig mer än så. Här hittar du priser för de olika helgutflykterna.

Hur mycket jobbar man?

Du kommer att jobba på förmiddagarna måndagar till fredagar. Totalt jobbar du cirka 15-20 timmar per vecka. På helgerna är du ledig och har möjlighet att åka på utflykter. Du kan också välja att jobba på exempelvis en lördag eller att jobba en extra eftermiddag i veckan.

Ingår försäkring?

Nej, försäkring ingår inte i avgiften. Du bör ha en tillräckligt bra försäkring som tillgodoser dina behov och önskemål. En normal hemförsäkring täcker i regel inte volontärarbete. Vi rekommenderar Gouda Försäkringar. Vi hjälper dig gärna att teckna försäkring med Gouda.

Kan jag åka med mina barn?

Ja, AVI välkomnar barnfamiljer till våra volontärprojekt.

Vad arbetar man med som volontär?

Du kommer att arbeta med oss i våra projekt. Vi arbetar bland annat med skolundervisning, hälsa, barn med funktionsnedsättningar och kvinnor. Här kan du läsa mer om våra projekt.

Vad får jag för stöd som volontärarbetare?

Som volontär med AVI får du fullt stöd och guidning av våra representanter från din ankomst till din avfärd på Delhis flygplats. I detta ingår:

– På Delhis flygplats välkomnas du av någon av AVIs representanter. Beroende på din ankomsttid åker ni till ett hotell för vila eller också åker ni direkt till campen med buss eller bil.

– Dygnet-runt-tillgång av stödjande personal, såväl på campen som på arbetsområdet, under hela volontärtiden.

– All transport till och från våra projektområden genomförs med inhyrda transportmedel.

– Under de första dagarna på campen presenteras personalen och boendet. Information ges också om kulturella skillnader som är bra att känna till, säkerheten och annan viktig information inför volontärarbetet.

Vad händer om jag blir allvarligt sjuk eller skadad?

Då hjälper vi dig att komma till ett sjukhus och träffa en läkare. Från gården där du bor tar det 15 minuter att komma in till staden Sikar där det finns många sjukhus och kompetenta läkare. Den större staden Jaipur ligger två timmars bilresa bort och här finns ännu fler läkare som kan behandla nästan alla typer av sjukdomar. Våra indiska guider är med dig under hela sjukhusvistelsen och översätter från hindi till engelska.

Det är viktigt att du tecknar en försäkring som täcker eventuella sjukhuskostnader. De flesta hemförsäkringar täcker inte volontärarbete. Ta kontakt med oss om du vill ha hjälp med att hitta en volontärförsäkring.

Vad ska jag ta med mig?

Du kommer att få en packningslista skickad till dig innan avresa, den finns i den förberedande informationen som du får via e-post. Tänk på att inte ta med dig allt för mycket. Du kan köpa i princip det mesta du behöver på plats.

Var i Indien kommer jag att vara?

I staden Sikar. Sikar ligger i Rajasthan, i nordvästra Indien. Här kan du se en karta över Sikar.

Vilka förkunskaper krävs?

Generellt sett krävs inga förkunskaper för att arbeta som volontär. Du behöver kunna konversera på engelska. Du bör ha en vilja att försöka lära ut och du ska även ha ett stort intresse för barn och ungdomar.

Vilka vaccin behöver jag?

Här finns en lista över vilka vaccin som rekommenderas för inresa till Indien. Det är viktigt att du tar kontakt med en vaccinationscentral i god tid innan avresa för att rådgöra vilka vaccinationer du bör ta.

Programavgift

Avgift för volontärprogram

Basavgift: 3 700 kr
Dygnsavgift: 120 kr/dag
Bank- och administrationsavgift: 350 kr

Avgiften inkluderar:
 • Boende på gården (ett dubbelrum med två-tre enmansbäddar och fläkt), tillgång till europeiska toaletter och duschutrymme samt eget kylskåp.
 • Tillgång till internetuppkoppling, datorer, TV, DVD-spelare, spel och böcker.
 • Tre måltider per dag; frukost, lunch och middag samt te/kaffe.
 • Hämtning och lämning på Delhis flygplats med buss eller bil.
 • Övernattning på hotell i Delhi vid ankomst/avresa vid behov.
 • Lektioner i hindi, indisk historia, geografi, hinduism, kastsystemet, kvinnors och flickors utsatta situation etc.
 • Kulturella workshops som avslappningsyoga, indisk matlagning, hennamålning, prova indiska traditionella kläder etc.
 • Transport dagligen med Auto-Rickshaw (tuck-tuck) mellan gården och arbetsområdet.
 • Förberedande information via e-post och telefon.
 • Informationsbroschyren Pre-Departure-Pack.
 • Material som behövs för verksamheten under volontärarbetet.
 • Dygnet-runt hjälp och support på gården och projektplatsen av de engelsktalande guiderna.
I avgiften ingår inte:
 • Flygbiljetter
 • Visa
 • Vaccinationer
 • Hälso- och reseförsäkringar
 • Telefonsamtal
 • Andra personliga utgifter